De 10 dingen die je moet doen om je doelen te bereiken

Bij het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar, lijkt het misschien alsof je jezelf voorbereidt op mislukking. Zoveel mensen maken onvoldoende gebruik van het lidmaatschap van een sportschool, vallen snel terug in oude gewoonten of beginnen nooit aan nieuwe hobby's die ze graag wilden beheersen.

Voor ondernemers kan het breken van goede voornemens betekenen dat ze netwerken verwaarlozen, geld uitgeven in plaats van sparen of kansen laten liggen om nieuwe vaardigheden te leren.

Maar dit jaar heb je besloten om een ​​grote verandering door te voeren. Om ervoor te zorgen dat u uw doelen haalt, moet u meer doen dan ze willen bereiken. In de meeste gevallen zal het realiseren van uw ambities een reeks veranderingen in levensstijl vereisen.We hebben de archieven van Entrepreneur doorzocht om u te helpen uw doelen in 2017 te bereiken. Lees verder voor enkele van onze beste adviezen en onthoud dat succes een gewoonte is, geen daad.

1. Maak een lijst.

Om je doelen te bereiken, moet je eerst bepalen wat ze precies zijn. Laat je niet overweldigen door dit proces - vertrouw op instinct. Stel een timer in voor drie minuten en zet al je doelen op papier zonder je zorgen te maken over hoe moeilijk het zal zijn om ze te bereiken. Ga daarna terug en brainstorm over welke veranderingen je moet doorvoeren of welke levensstijlaanpassingen je moet maken om je doelen te realiseren. Wat je ook doet, stop je lijstje niet ergens in een la, maar raadpleeg het regelmatig.

Lees meer: ​​De kracht van het opschrijven van je doelen

2. Houd een schone werkruimte.

Rommel zit niet alleen fysiek in de weg, het is wetenschappelijk bewezen dat het je afleidt. Zie het niet alleen als een fysieke puinhoop, maar ook als een mentale. Extra voorwerpen op uw bureau strijden om uw aandacht, en uw hersenen moeten de aanwezigheid van deze voorwerpen voortdurend in overeenstemming brengen met de voorwerpen die werkelijk relevant zijn voor uw werk. Over aanwezigheid gesproken, bedenk dat sommige dingen die daar een tijdje hebben gezeten, je waarschijnlijk uit het huidige moment slepen. Stel jezelf een simpele vraag voor alle items waar je je symbolisch aan verbonden voelt: inspireert dit ding me om mijn doelen te bereiken, of dient het een ander doel?

Lees meer: ​​Waarom voorjaarsschoonmaak de sleutel tot productiviteit kan zijn

3. Minimaliseer andere soorten afleiding.

Je bureau ziet er misschien uit als de ongerepte droom van een Pinterest-liefhebber, maar als je er niet in slaagt om andere afleidingen te elimineren, zal je minimalistische werkruimte je weinig goed doen. Vind manieren om gezinsleden buiten te sluiten (behalve in geval van nood), sociale-mediameldingen en persoonlijke telefoontjes en afspraken. Stel een schema voor jezelf op en houd je eraan, ook als er niemand is om toezicht op je te houden. Als je professioneel werk doet, zorg er dan voor dat je er goed uitziet - of trek in ieder geval je pyjama aan.

Lees meer: ​​Thuiswerken is hard werken

4. Word super vroeg wakker.

Soms, hoeveel je ook probeert om jezelf af te zonderen van afleiding overdag, zoals kinderen, boodschappen of zelfs het laatste nieuws, is het moeilijk om gefocust te blijven. Een oplossing die verschillende prominente ondernemers heeft geholpen tijd te vinden om aan hun doelen te werken, is vroeg wakker worden. Natuurlijk, ons lichaam is geprogrammeerd om elke dag op hetzelfde tijdstip wakker te worden, en het zal in het begin moeilijk zijn om ons aan te passen. Verwacht niet dat u op een dag drie extra uren aan uw ochtend zult toevoegen. Er is voorbereiding, geduld en gemoedsrust nodig om vroeg op te staan.

Lees meer: ​​5 bijna moeiteloze manieren om een ​​ochtendmens te worden

5. Haal het meeste uit uw weekenden.

Het is belangrijk om tijdens het weekend uit te rusten en op te laden, maar het is ook een slim idee om je voor te bereiden op de komende week, inclusief hoe je van plan bent je doel te bereiken. Als je op maandagochtend wakker wordt, laat je dan niet overweldigen door het geluid van de wekker met de angst voor alledaagse klusjes. Maak op zondagavond wat tijd vrij om je outfit voor de volgende dag of week te kiezen, maaltijden te plannen en je to-do-lijst te ordenen. Je rust beter uit, minimaliseert stress en hebt meer tijd voor het werk waar je passie voor hebt.

Lees meer: ​​5 leuke weekendgewoonten die je klaarstomen voor succes

6. Stop met uitstellen.

Het kan zijn dat je aan een bepaalde taak begint en merkt dat je naar de koelkast dwaalt, e-mail checkt of symptomen van een obscure ziekte googelt (we zijn er allemaal geweest). Hoewel uitstel onvermijdelijk lijkt, kun je de 15-minutenregel proberen: stel een timer in op 15 minuten en zet je in om aan iets te werken dat je al eeuwenlang uitstelt. Wie weet? Je zou wat vaart kunnen krijgen en geen zin hebben om te stoppen als de tijd om is.

Lees meer: ​​15 kogelvrije strategieën om uw doelen te bereiken

7. Zoek mensen die je kunnen helpen.

Hoe gedreven je ook bent, je zou dwaas zijn om te denken dat je in je eentje succes kunt behalen. Zelfs als iemand anders je niet direct helpt, is het handig om een ​​paar personen aan te wijzen die je kunt evenaren, die je zullen inspireren om door te zetten of je verantwoordelijk te houden.

Een mentor kan bijvoorbeeld waardevol advies geven, zodat u de basislessen niet op de harde manier hoeft te leren. U kunt baat hebben bij een sidekick of cheerleader om u gemotiveerd te houden en u verantwoordelijk te houden. Zoek specifieke mensen die je kunnen helpen de kloof te overbruggen tussen waar je bent en waar je wilt zijn.

Lees meer: ​​De 4 mensen die u zullen helpen uw doelen te bereiken

8. Speel de rol.

Denk na over wie je wilt zijn. Hoe zal die nieuwe en verbeterde versie van jezelf handelen? Hoe ga je denken, spreken en leven? De kans is groot dat je jezelf wilt portretteren als een bescheiden maar zelfverzekerd persoon. Ga rechtop zitten in plaats van slungelig. Kijk anderen in de ogen en luister naar wat ze zeggen in plaats van in de verte te staren of je gedachten te laten afdwalen. Wees bewust van de woorden die je gebruikt. Als je van anderen kunt leren, een goede indruk maakt en jezelf disciplineert om de wereld je ware ambities te laten zien, zal succes waarschijnlijker zijn.

Lees meer: ​​Zelfverzekerd communiceren kan u helpen uw doelen te bereiken

9. Voer periodieke voortgangscontroles uit.

Het is niet genoeg om nieuwe gewoonten op te nemen en oude af te schaffen. Je moet tijd vrijmaken om jezelf consequent te evalueren om er zeker van te zijn dat je op het goede spoor zit. Je kunt dit doen als je eenmaal kleinere doelen hebt bereikt die zullen leiden tot een grotere, of als je jezelf een deadline hebt gegeven (bijvoorbeeld een jaar), plan dan driemaandelijkse evaluatiesessies. Denk tijdens deze check-ins met jezelf na over wat je hebt gedaan en bepaal of het werkt of hoe je je plan zou kunnen herzien. Laat wat je hebt bereikt je inspireren om door te gaan.

Lees meer: ​​Hoe u uw nr. 1-doel in slechts 100 dagen kunt bereiken

10. Motiveer jezelf met beloningen.

Als je beloningen plant om aan jezelf uit te delen zodra je mini-mijlpalen hebt bereikt, heb je een extra stimulans om door te zetten naast het grote doel op zich. Een mijlpaal kan de vorm aannemen van het bereiken van een bepaald aantal volgers op een social media-account, het voor de eerste opeenvolgende week om 4 uur opstaan ​​of een extra besparing van $ 1.000, $ 5.000 of $ 10.000. U kunt uzelf trakteren op uw favoriete dessert, een spabehandeling, nieuwe recreatieve uitrusting of gewoon een luie vrije dag. Zorg er in ieder geval voor dat uw beloningssysteem aantrekkelijk genoeg is om u te motiveren om hard te werken, maar bescheiden genoeg om op de lange termijn duurzaam te zijn.

Lees meer: ​​Gebruik deze 5 tips om je doelen voor 2016 te behalen

Lydia Belanger

Lydia Belanger is associate editor bij Entrepreneur.com. Haar werk is verschenen in Inc. en Wired.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Beam, Windows 10 Game Mode-tests starten morgen op XB1 en pc

Microsoft gaat snel met zijn nieuwste Insider-tests op Xbox One en Windows 10.

5 must-have yoga-accessoires voor 2017

De interesse in yoga is de afgelopen jaren enorm gestegen; alle beroemdheden doen het en de oefening heeft de mainstream media bereikt. Nee...

12 dingen om nu te stoppen als u succesvol wilt zijn in 2017

Overweeg deze veranderingen om u in het nieuwe jaar op het winnende pad te zetten.

Perfecte fotokleuren bereiken met een witbalansdop?

De automatische witbalans in digitale camera's is in de meeste gevallen een oplossing die dichtbij genoeg is, maar niet helemaal. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u een witbalansdop (zowel commercieel als doe-het-zelf) gebruikt om perfect uitgebalanceerde kleuren te verkrijgen.