10 dingen die echt zelfverzekerde mensen anders doen

Echt vertrouwen -- in tegenstelling tot het valse vertrouwen dat mensen projecteren om hun onzekerheden te maskeren -- heeft een geheel eigen uitstraling. Eén ding is zeker: echte zelfverzekerde mensen hebben altijd de overhand over twijfelaars en schichtige mensen, omdat ze anderen inspireren en dingen laten gebeuren.

'Of je nu denkt dat je het kunt, of je denkt dat je het niet kunt - je hebt gelijk.' -- Henry Ford

Fords idee dat je mentaliteit een krachtig effect heeft op je vermogen om te slagen, blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek aan de Universiteit van Melbourne, waaruit bleek dat zelfverzekerde mensen hogere lonen verdienen en sneller promotie maken dan wie dan ook.Zelfverzekerde mensen hebben inderdaad een diepgaande invloed op iedereen die ze tegenkomen. Toch bereiken ze dit alleen omdat ze zoveel invloed van binnenuit op zichzelf uitoefenen.

We zien alleen hun buitenkant. We zien ze innoveren, hun mening uitspreken en zichzelf voortstuwen naar grotere en betere dingen.

En toch missen we het beste deel.

We zien de gewoonten die ze ontwikkelen niet om zo zelfverzekerd te worden. Het is een liefdeswerk dat ze elke dag achter de schermen nastreven.

En hoewel wat mensen door het seizoen worden beïnvloed, verandert, blijven de unieke gewoonten van echt zelfverzekerde mensen constant. Hun gerichte achtervolging wordt gedreven door deze gewoonten die je kunt navolgen en absorberen:

Het is zeldzaam om de echt zelfverzekerde uitingen te horen, zoals Um, ik weet het niet zeker en ik denk. Zelfverzekerde mensen spreken assertief omdat ze weten dat het moeilijk is om mensen naar je te laten luisteren als je je ideeën niet met overtuiging kunt overbrengen.

Zelfverzekerde mensen houden ervan om zichzelf uit te dagen en te concurreren, zelfs als hun inspanningen kleine overwinningen opleveren. Kleine overwinningen bouwen nieuwe androgeenreceptoren op in de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor beloning en motivatie. De toename van androgeenreceptoren verhoogt de invloed van testosteron, wat hun zelfvertrouwen en gretigheid om toekomstige uitdagingen aan te gaan verder vergroot. Als je een reeks kleine overwinningen hebt behaald, kan de boost in je zelfvertrouwen maanden aanhouden.

Uit een onderzoek van het Eastern Ontario Research Institute bleek dat mensen die tien weken lang twee keer per week trainden, zich sociaal, academisch en atletisch competenter voelden. Ze beoordeelden ook hun lichaamsbeeld en zelfrespect hoger. Het beste van alles is dat in plaats van dat de fysieke veranderingen in hun lichaam verantwoordelijk zijn voor de toename van het zelfvertrouwen, het de onmiddellijke, endorfine-aangedreven positiviteit van lichaamsbeweging was die het verschil maakte.

Mensen worden afgewezen door mensen die wanhopig op zoek zijn naar aandacht. Zelfverzekerde mensen weten dat jezelf zijn veel effectiever is dan proberen te bewijzen dat je belangrijk bent. Mensen snappen je houding snel en voelen zich meer aangetrokken tot de juiste houding dan welke, of hoeveel mensen je kent. Zelfverzekerde mensen lijken altijd de juiste instelling te hebben.

Zelfverzekerde mensen zijn meesters in aandachtsverspreiding. Wanneer ze aandacht krijgen voor een prestatie, verleggen ze snel de focus naar alle mensen die hard hebben gewerkt om ze daar te krijgen. Ze snakken niet naar goedkeuring of lof omdat ze hun eigenwaarde van binnenuit halen.

Zelfverzekerde mensen oordelen niet over anderen omdat ze weten dat iedereen iets te bieden heeft, en ze hoeven andere mensen niet naar beneden te halen om zich goed te voelen over zichzelf. Jezelf vergelijken met andere mensen is beperkend. Zelfverzekerde mensen verspillen geen tijd aan het beoordelen van mensen en zich zorgen maken of ze zich meten met iedereen die ze ontmoeten.

Geluk is een cruciaal element van vertrouwen, want om vertrouwen te hebben in wat je doet, moet je gelukkig zijn met wie je bent. Mensen die vol zelfvertrouwen zijn, ontlenen hun gevoel van plezier en voldoening aan hun eigen prestaties, in tegenstelling tot wat andere mensen van hun prestaties vinden.

Mensen met vertrouwen luisteren meer dan dat ze spreken, omdat ze niet het gevoel hebben dat ze iets te bewijzen hebben. Zelfverzekerde mensen weten dat door actief te luisteren en aandacht te schenken aan anderen, ze veel meer kans hebben om te leren en te groeien. In plaats van interacties te zien als kansen om zichzelf aan anderen te bewijzen, richten ze zich op de interactie zelf, omdat ze weten dat dit een veel leukere en productievere benadering van mensen is.

Wanneer zelfverzekerde mensen een kans zien, grijpen ze die aan. In plaats van zich zorgen te maken over wat er mis zou kunnen gaan, vragen ze zich af: wat houdt me tegen? Waarom kan ik dat niet? en ze gaan ervoor. Angst houdt hen niet tegen omdat ze weten dat als ze het nooit proberen, ze nooit zullen slagen.

Zelfverzekerde mensen zijn niet bang om ongelijk te krijgen. Ze vinden het leuk om hun mening naar buiten te brengen om te zien of ze standhouden, omdat ze veel leren van de keren dat ze ongelijk hebben en andere mensen van hen leren als ze gelijk hebben. Zelfverzekerde mensen weten waartoe ze in staat zijn en beschouwen ongelijk hebben niet als een persoonlijke minachting.

Onzekere mensen twijfelen voortdurend aan hun relevantie, en daarom proberen ze de schijnwerpers te stelen en anderen te bekritiseren om hun waarde te bewijzen. Zelfverzekerde mensen daarentegen maken zich geen zorgen over hun relevantie, omdat ze hun eigenwaarde van binnenuit halen. In plaats van onzeker naar binnen te focussen, richten zelfverzekerde mensen zich naar buiten, waardoor ze alle prachtige dingen kunnen zien die andere mensen naar de tafel brengen. Mensen prijzen voor hun bijdragen is hier een natuurlijk gevolg van.

Alles bij elkaar brengen

Vertrouwen opbouwen is een reis, geen bestemming. Om meer zelfvertrouwen te krijgen, moet je gepassioneerd zijn in je streven naar een grotere toekomst.

Travis Bradberry

Bekroonde co-auteur van het bestverkochte boek, Emotional Intelligence 2.0, en de mede-oprichter van TalentSmart -- een adviesbureau dat meer dan 75 procent van...

Lees verder

Ontspan 10 dingen die echt zelfverzekerde mensen anders doen verhalen

Relaties zijn wat hard werken tot succes maakt

Het opbouwen van een goede band met klanten en medewerkers is belangrijk voor de groei van een bedrijf.

De manier om snel 'rijk' te worden is niet wat je denkt

Hier zijn negen manieren om je rijk te voelen.

De geldstatistiek die u misschien niet kent - maar zou moeten?

Denk je dat je geld opraakt voordat je winst maakt? Doe dit dan.

11 gewoonten van echt gelukkige mensen

Je gewoonten creëren meer geluk dan wat dan ook in het leven. Deze 11 gewoontes zullen je vandaag gelukkiger maken.

4 tijdverspillers die uw productiviteit doden

Je zult versteld staan ​​hoeveel meer je krijgt door op deze vier dingen te bezuinigen.

6 reishacks van ervaren zakenreizigers

Neem een ​​tennisbal mee op je volgende reis. Nee echt.

Je gebruikt de telefoon niet genoeg en dat is een probleem

Stop alleen met sms'en en e-mailen.

9 manieren om geld te verdienen - serieus

Er is geen wondermiddel om het groot te maken, maar het is ook geen raketwetenschap... tenzij je natuurlijk SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk bent.

7 krachtige tips voor spreken in het openbaar van een van de meest bekeken TED Talks-sprekers

Simon Sinek hield de derde meest bekeken presentatie ooit van TED Talks. Dit zijn zijn topgeheimen voor het vastleggen, boeien en verbinden met je publiek.

Ben je al aan het singletasken?

Dat zou je zeker moeten zijn. Als u zich op één belangrijk item tegelijk concentreert, wordt u competenter en productiever.

Wie wilt er een millionair zijn? Top 10 hacks voor het hebben van $ 1 miljoen voor pensioen

Geef minder uit dan u verdient, vooral wanneer u meer gaat verdienen en u halverwege rijk bent.

4 stappen om jezelf opnieuw uit te vinden nadat je op de bodem bent geraakt

Falen is het onaangename begin van herboren worden als ondernemer.