10 boeken die elke leider zou moeten lezen om succesvol te zijn

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je als persoon en als leider groeit, is door veel te lezen.

Keer op keer leren we dat de meest succesvolle mensen ook fervente boekenwurmen zijn. Constant lezen stelt hen in staat om kennis op te nemen, hun wereldbeelden en perspectieven te verbreden en verouderde standpunten ter discussie te stellen.

Maar natuurlijk zijn niet alle boeken de tijd en moeite waard die nodig zijn om van kaft tot kaft te gaan. Om u te helpen op uw reis om een ​​succesvolle leider te worden, zijn hier de top 10 boeken die u nu zou moeten lezen.1. Het mentale spel beheren door Jeff Boss

Met behulp van een mix van mentale trainingsmethoden, laat voormalig Navy SEAL Jeff Boss lezers zien hoe ze zelfvertrouwen en standvastigheid kunnen opbouwen, waardoor ze nieuwe niveaus van succes kunnen bereiken.

Managing the Mental Game bevat handige oefeningen om te leren omgaan met chaos en druk om helder en kalm te blijven in onzekere en moeilijke situaties. Het advies van Boss helpt je te begrijpen dat stress een mentaal spel is dat kan worden overwonnen, vaak door mentale valkuilen te vermijden en te leren negatieve gedachten te vervangen door positieve.

2. Begin met waarom door Simon Sinek

Dit boek gaat over een belangrijke zakelijke waarheid: mensen kopen niet wat je doet, ze kopen waarom je het doet. Simon Sinek legt dit concept uit in Start With Why door in te gaan op een paar basisvragen. Een belangrijke vraag die hij stelt, is waarom sommige mensen en organisaties innovatiever, invloedrijker en winstgevender zijn dan andere.

Hij vraagt ​​ook waarom zo weinigen hun succes kunnen herhalen. Als je moeite hebt om een ​​langetermijnvisie en leidende principes te creëren terwijl je door het bedrijfsleven en het leven navigeert, kan dit boek je de inspiratie geven om in de goede richting te gaan.

3. The Go-Giver Leader door Bob Burg en John David Mann

Grote leiders proberen zich niet als leiders te gedragen. In plaats daarvan streven ze ernaar om meer mens te zijn. Ze richten zich op het concept dat als je geeft, je zult ontvangen. Burg en Mann vertellen een meeslepend verhaal over een ambitieuze jonge manager die een klein bedrijf probeert te leiden om een ​​cruciale beslissing te nemen.

De Go-Giver Leader bevordert een mentaliteit van hoger bewustzijn. Het borduurt voort op het idee dat je invloed wordt bepaald door of je de belangen van anderen op de eerste plaats zet. Leiders die dit doen, zullen welvaart creëren voor hun gemeenschappen en samenleving, maar ook voor hun bedrijven en werknemers.

4. The Dip door Seth Godin

The Dip bewijst dat winnaars stoppen, en opgevers winnen. Seth Godin laat zien dat winnaars snel en vaak stoppen, totdat ze zich committeren aan het verslaan van de juiste dip.

Winnaars zijn degenen die weten dat hoe groter de barrière, hoe groter de beloning voor het passeren ervan. Als je de dip kunt verslaan, verdien je winst, glorie en langetermijnzekerheid. Wat dit boek zal doen, is je helpen te bepalen of je in een dip zit die je tijd, moeite en talenten waard is.

5. Freakonomics door Steven D. Levitt en Stephen J. Dubner

Zoals de Wall Street Journal verkondigt: als Indiana Jones een econoom was, zou hij Steven Levitt zijn. Freakonomics is een baanbrekende samenwerking tussen Levitt en Stephen J. Dubner, een bekroonde auteur en journalist.

De twee onderzochten de innerlijke werking van een crackbende, de waarheid over makelaars en de geheimen van de Ku Klux Klan. Het resultaat van hun werk is dit boek, dat krachtig laat zien hoe economie in wezen de studie van prikkels is. Het is hoe mensen krijgen wat ze willen of nodig hebben, vooral wanneer andere mensen hetzelfde proberen te krijgen.

6. Essentialisme door Greg McKeown

In plaats van te proberen uw tijd efficiënter te beheren, helpt Essentialism u zich te concentreren op het krijgen van de juiste dingen voor elkaar. Dit gaat niet over tijdbeheer of productiviteitsverbetering. Greg McKeown leert een systematische discipline om te onderscheiden wat absoluut essentieel is en al het andere te elimineren.

Door minder na te jagen, zijn we in staat om prioriteit te geven aan wat echt belangrijk is in ons leven, en zijn we dus in staat om de hoogst mogelijke bijdrage aan die dingen te leveren.

7. Drive door Daniel H. Pink

We hebben allemaal een aangeboren verlangen om controle over ons leven te hebben en nieuwe dingen te creëren. Deze twee verlangens zijn wat ons echt drijft. De wortel-en-stokbenadering die de meeste bedrijven gebruiken om mensen te motiveren, levert geen hoge prestaties of resultaten op omdat het het belangrijkste element negeert: intrinsieke (of interne) motivatie.

Daniel H. Pink beweert in Drive dat het geheim om beter presterende werknemers aan te sporen, is om gebruik te maken van hun interne motivatie. Dit zal de tevredenheid op het werk, op school en thuis vergroten en ons ook in staat stellen om onszelf en onze wereld te verbeteren.

8. Dingen gedaan krijgen door David Allen

Sinds Getting Things Done 15 jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd, is GTD een afkorting geworden voor een hele methode om professionele en persoonlijke taken te benaderen. Deze bijgewerkte versie bevat nieuw materiaal dat nieuwe perspectieven toevoegt aan de klassieke tekst van David Allen over het bereiken van maximale efficiëntie.

Allen biedt belangrijke tools en strategieën om onze energie te concentreren en workflows te beheren, inclusief hoe we snel door werktaken heen kunnen komen, delegeren waar nodig en uitstellen wanneer dat nodig is.

9. Geven en nemen door Adam Grant

Succes gaat niet alleen over hard werken, talent en geluk. Ons vermogen om te presteren hangt in toenemende mate af van hoe goed we met anderen omgaan. Het boek van Adam Grant laat zien dat de meeste mensen handelen als nemers, matchers of gevers.

Terwijl nemers ernaar streven zoveel mogelijk van anderen te krijgen en matchers streven naar een gelijkmatige handel, zijn gevers een zeldzaam ras dat een bijdrage levert aan anderen zonder er iets voor terug te verwachten. Bij correct gebruik kan geven buitengewone resultaten opleveren.

10. Wat ze je niet leren op de Harvard Business School door Mark H. McCormack

Net als een wijze mentor biedt dit boek praktische begeleiding en beknopte informatie die je nergens anders zult leren. Wat ze je niet leren aan de Harvard Business School is een aanvulling op een traditionele zakelijke achtergrond, aangeboden door een doorgewinterde uitblinker in het veld.

Mark H. McCormack leert je hoe je zijn toegepaste mensenkennis kunt gebruiken in verkoop, onderhandeling, executive timemanagement en het lezen van jezelf en anderen.

Diepe Patel

Deep Patel is een jonge schrijver en ondernemer. Hij is de auteur van A Paperboy's Fable: The 11 Principles of Success. In het boek interviewde hij 15 beroemdheden uit de industrie, waaronder professoren, ondernemers, CEO's en Gene ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

9 veelvoorkomende cv-fouten die elke jobjager moet vermijden

Loop uw droombaan niet mis vanwege deze cv-fouten.

Toyota's 10 miljoenste hybride verkoop duidt op een groenere toekomst

De automaker schat dat zijn auto's bijna 8 miljoen gallons gas hebben bespaard.

3 korte boeken om te lezen om uw productiviteit en marketing te maximaliseren

Bekijk deze kleine hapklare titels om uw zakelijke bekendheid te vergroten.

Samsung-leider wordt gearresteerd in Zuid-Korea

Aanklagers willen Lee Jae-yong wegens beschuldigingen van omkoping.