De 10 beste motiverende boeken van 2016

Zoals ondernemer en motiverende spreker Jim Rohn ooit zei: Het boek dat je niet leest, zal niet helpen. Nu het jaar ten einde loopt, zijn velen van ons op zoek naar begeleiding om ons vooruit te helpen in het nieuwe jaar. We willen ons geïnspireerd en gefocust voelen, zodat we een gelukkiger, bevredigender leven kunnen leiden en onze doelen kunnen bereiken.

Deze Top 10 boeken kunnen dat allemaal niet bereiken zonder actie en echt werk van de lezer natuurlijk. Maar de concepten en voorbeelden die ze bevatten, zouden meer dan genoeg vonk moeten geven om ons tot ver in 2017 te motiveren en energie te geven.

1. 'Grit: de kracht van passie en doorzettingsvermogen.'

Meer dan talent of geluk, is grit wat het echte verschil maakt in het al dan niet slagen. Door middel van onderzoek en een verscheidenheid aan anekdotische verhalen, verkent Angela Duckworth, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Pennsylvania, de huidige wetenschap en psychologie achter veerkracht, doorzettingsvermogen en mentaliteit om u te helpen beter te begrijpen hoe u op de lange termijn succesvol kunt zijn.2. 'Wees geobsedeerd of wees gemiddeld.'

Grant Cardone heeft een obsessie van monsterformaat, en hij zegt dat als je je dromen wilt verwezenlijken, je ook geobsedeerd moet zijn. In 'Be Obsessed or Be Average' doet hij een gedurfde oproep aan iedereen die klaar is om door de saaiheid heen te breken en uitzonderlijk te worden.

Cardone was ooit blut, werkloos en drugsverslaafd. Hij probeerde conventionele wijsheid te volgen, maar flopte. Hij leerde dat hij nee-zeggers moest afwijzen en al zijn energie moest richten op het benutten van zijn obsessie om te slagen. Toen hij dat eenmaal deed, werd alles mogelijk.

3. 'De subtiele kunst van het geen f*ck geven: een contra-intuïtieve benadering van een goed leven.'

Aangeprezen als een generatiebepalende zelfhulpgids, is dit een diep eerlijke (en hysterisch grappige) verkenning van waarom je moet identificeren wat belangrijk voor je is en de rest moet loslaten.

Auteur Mark Manson stelt voor om prioriteit te geven aan dingen die echt betekenis en waarde hebben in je leven. Hij is van mening dat je, om te slagen, je beperkingen moet kennen en accepteren. Dit vereist het harde werk van het omarmen van je angsten, fouten en onzekerheden.

4. 'Hustle: de kracht om je leven op te laden met geld, betekenis en momentum.'

Veel mensen geloven dat alleen hard werken hen in staat zal stellen vervulling te bereiken. Volgens 'Hustle' zal die blauwdruk je een leven opleveren dat je niet herkent en ook niet wilt.

Dit boek van Neil Patel, Patrick Vlaskovits en Jonas Koffler leert je door een nieuwe lens naar werk en leven te kijken. Het moedigt je aan om projecten te ontdekken die je leuk vindt en kansen te vinden die je talenten, inkomen en geluk ondersteunen. Het benadrukt het idee dat je je dromen moet bezitten in plaats van ze van anderen te huren.

5. 'Originelen: hoe non-conformisten de wereld in beweging brengen.'

Uw browserkeuze kan een goede indicatie zijn van uw aanleg voor innovatie. Het is een van de vele fascinerende inzichten die Adam Grant biedt in 'Originals', waarin wordt onderzocht hoe we nieuwe ideeën kunnen promoten. Grant pleit ervoor dat lezers de achterhaalde tradities doorbreken en leren spreken zonder het zwijgen opgelegd te worden.

Het boek bespreekt hoe je een ondersteunende coalitie kunt bouwen en geeft inzicht in hoe je het juiste moment kunt kiezen om te handelen. Wat betreft de browserkeuze? Laten we zeggen dat het afwijzen van de standaardoptie een kenmerk van originaliteit is.

6. 'Slimmer, sneller, beter: de geheimen van productief zijn in het leven en in het bedrijfsleven.'

De manier waarop u uw dagelijkse beslissingen omkadert, de ambities die u kiest om te omarmen en de doelen die u uiteindelijk negeert, spelen allemaal een rol in uw productiviteit. In 'Smarter, Faster, Better' onderzoekt Charles Duhigg hoe u de productiviteit in het bedrijfsleven en in het leven kunt verhogen.

Duhigg onderzoekt acht productiviteitsconcepten die verklaren waarom sommige mensen en bedrijven zo effectief zijn. Onderweg laat hij zien hoe je wereldbeeld de keuzes die je maakt diepgaand bepaalt en dicteert hoe productief je in het leven zult zijn.

7. 'The Power of Brak: hoe lege zakken, een krap budget en een honger naar succes uw grootste concurrentievoordeel kunnen worden.'

Daymond John begon zijn ondernemersreis met een budget van $ 40 en een drive om te bereiken. Zijn gebrek aan middelen werd een van zijn grootste zakelijke activa. In 'The Power of Broke' laat John zien hoe het hoofd bieden aan ontberingen je helpt om sneller grote lessen te leren dan zonder die obstakels.

Johns ervaringen hebben hem geleerd dat diversiteit een geschenk kan zijn. Als je begint met niets anders dan een diep verlangen naar succes, moet je gefocust blijven op wat echt belangrijk is. Als je blut bent, krijg je de kracht van authentieke creativiteit die voortkomt uit het feit dat je je moet haasten voor je bedrijf.

8. 'Je leven ontwerpen: een goed geleefd, vreugdevol leven opbouwen.'

'Designing Your Life' is ontstaan ​​uit een populaire Stanford University-klas met dezelfde naam, gegeven door auteurs Bill Burnett en Dave Evans. De klas leidt studenten door het wicked probleem van het ontwerpen van je leven en carrière. Het boek doet hetzelfde, minus het lesgeld. Het is een gids voor het creëren van een zinvol en bevredigend leven, ongeacht wie je bent of wat je voor de kost doet.

Burnett en Evans dringen er bij lezers op aan om te leren hun leven op te bouwen zoals een ontwerper dat zou doen - door middel van experimenten, bewegwijzering, prototyping en constante iteratie. Het resultaat zal een leven zijn dat creatief, productief en vol verrassingen is.

9. 'Shoe Dog: een memoires van de maker van Nike.'

Als jonge man die net van de business school kwam, wist Phil Knight dat hij iets nieuws en dynamischs wilde doen. Knight begon met een lening van $ 50 van zijn vader en lanceerde vervolgens Nike. 'Shoe Dog' biedt zijn openhartige kijk op wat er nodig was om die droom te realiseren.

Het belang van relaties komt naar voren als een sleutelfactor bij het opbouwen van de visie van Knight. Hij verzamelde een unieke en gepassioneerde groep waarvan de leden samenkwamen om een ​​merk en een cultuur op te bouwen die de wereld veranderden.

10. 'Sprint: hoe los je grote problemen op en test je nieuwe ideeën in slechts vijf dagen.'

Elke ondernemer en bedrijfsleider wordt bedolven onder vragen als Gaan we snel genoeg? en Wat is de belangrijkste plaats om uw inspanning te concentreren? Designer Jake Knapp creëerde een vijfdaags sprintproces bij Google om deze zeer harde waarheden aan te pakken.

Hij voegde zich bij de co-auteurs Braden Kowitz en John Zeratsky bij Google Ventures, en samen voltooide het team meer dan 100 'sprints' met bedrijven. De boekversie van deze allesomvattende inspanningen is een praktische gids voor teams van elke omvang en voor iedereen die een grote kans, probleem of idee ziet en vandaag nog antwoorden moet krijgen.

Diepe Patel

Deep Patel is een jonge schrijver en ondernemer. Hij is de auteur van A Paperboy's Fable: The 11 Principles of Success. In het boek interviewde hij 15 beroemdheden uit de industrie, waaronder professoren, ondernemers, CEO's en Gene ...

Lees verder

Ontspan De 10 beste motiverende boeken van 2016-verhalen

10 gratis online tools die elke ondernemer zou moeten kennen

Hier zijn tools die uw leven gemakkelijker zullen maken en uw bedrijf meteen van de grond kunnen krijgen.

5 serieuze zakelijke boeken om te lezen tijdens de feestdagen

Door boeken leren we van slimme mensen die we waarschijnlijk nooit zullen ontmoeten.

Een stomme zin van drie woorden die je geloofwaardigheid meteen ruïneert

Als iemand je vertelt dat de prijs niet belangrijk is, zijn ze waanvoorstellingen.

De 24 beste podcasts voor ondernemers in 2017

Podcasts zijn het beste na een lang gesprek met de mensen die het meest te leren hebben.

Hoe een obsessieve filmbezoeker het favoriete eten van het theater opnieuw uitvond

Deze ondernemer maakte van zijn popcornprobleem een ​​winstgevende onderneming.

Waarom moet je ongevraagd bellen?

Succes vereist wel dat je je comfortzone verlaat. Begin met het ongevraagd bellen van potentiële klanten.

8 dingen die overachievers doen waardoor ze zich onderscheiden

Maak je deze gewoontes eigen en verhoog snel je efficiëntie.

8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget

Als het geld krap is, denk dan buiten de gebaande paden.

De 7 zakelijke lessen die u voor 30 jaar moet leren

Begin met het inzicht dat 'de juiste mensen alles waard zijn'.

Hoe Tai Lopez sociale media overnam

Lopez' ongelukkige oorsprong en stapsgewijze opkomst tot enorm succes is een inspirerend verhaal dat ondernemers enthousiast maakt.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

De meest over het hoofd geziene verkooptechniek ter wereld

Gebruik de 'zwembeweging' om je techniek te transformeren en je doelen te verpletteren.

5 hersenhacks om je motivatie een boost te geven

Uitstellen is menselijk. Uitstelgedrag verslaan is ondernemer zijn.

5 levenslessen die elke ondernemer moet leren

Hoe sneller u deze vijf tips leert, hoe sneller u op weg bent naar succes.

5 manieren om jezelf te trainen om een ​​geweldige leider te zijn

Een sterke leider zijn gaat niet om wat je weet, maar om wat je doet. Van de manier waarop je je kleedt tot hoe je reageert op feedback, hier zijn vijf manieren om jezelf te trainen om leiding te geven als een kampioen.

De manier om snel 'rijk' te worden is niet wat je denkt

Hier zijn negen manieren om je rijk te voelen.